Часопис НИТИ

niti

Потпуни изостанак теоријског и научног бављења уметношћу луткарства у Србији који утиче на његово стање у пракси, повод је за настанак ове периодичне публикације. Позоришни музеј Војводине је у своју редовну издавачку делатност уврстио часопис специјализован за луткарску уметност, први те врсте у нашој земљи. Покретањем овог издања, створен је простор за критичко промишљање историјата, теорије, као и савремених трендова у оквиру ове уметности.

Вишеструка симболика појма Нити, који је у називу часописа, своди се на међузависност и повезаност ствари и светова као и психолошких нивоа личности у циљу стваралачког, интегративног чина. У контекстима значења овог симбола, позиваћемо ауторе да сагледавају лутку и то, од обредног до позоришног чина, као реалистичан, наменски креиран објекат, предмет из свакодневне употребе и материјал или светло и звук.

 

НИТИ 1 – Децембар, 2014.

НИТИ 2 – Јуни, 2015.

НИТИ 3 – Децембар, 2015.

НИТИ 4 – Јуни, 2016.

 

Цена једне свеске у претплати (за простор Републике Србије) износи 400 динара плус трошкови поштарине (око 100 динара по примерку као тисковина или 150 динара пост експресом). Заинтересоване институције, које се претплате на два примерка, трећи примерак добијају бесплатно. Могуће је наручити и претходне бројеве.

Уколико сте заинтересовани, молимо Вас да нас контактирате на број телефона 021 6613 322 или и-мејл: email hidden; JavaScript is required

Microsoft Word - TEKST O NITIMA

Оставите одговор