ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ СВЕТЛАНА БОЈКОВИЋ – УМЕТНОСТ ГЛУМЕ ИЛИ ТРАГАЊЕ ЗА ИСТИНОМ У ОКВИРУ БЕЧЕЈСКОГ ФЕСТИВАЛА МОНОДРАМЕ (БЕФЕМОН), БЕЧЕЈ 21. 10. 2020

У горњем фоајеу Градског позоришта у среду, 21. октобра у 19.30, отворена је изложба „Уметност глуме или трагање за истином“ у част Светлане Бојковић.

Аутор изложбе је кустос театролог Позоришног музеја Војводине Зоран Максимовић, а изложба је уприличена поводом педесетогодишњице уметничког рада Светлане Бојковић и Стеријине награде за нарочите заслуге на унапређењу позоришне уметности и културе која јој је додељена 2019. године.

У реализацији изложбе коришћени су материјали који су сведочанство њене уметничке каријере, а оно се заснива на богатој и разноврсној грађи коју чине: документа, награде и признања, аудио и видео записи представа, телевизијских и радио-програма и филмова, плакати, програмске књижице, фотографије, скице костима, костими, награде и друго.

Церемонији отварања изложбе је присуствовала и Светлана Бојковић, која је потом свечано отворила 8. Бе:фемон уочи прве монодраме.

  • Becej_Befemon_2020_1
    Becej_Befemon_2020_2
    Becej_Befemon_2020_3

Види више слика →